Vyoupoint Films

Mensen houden van
echte verhalen

Elk bedrijf heeft een verhaal te vertellen. Een bedrijfsdocumentaire is een prachtige manier om dat verhaal over te brengen. Ieder bedrijf begint ooit vanuit de passie van de ondernemer, en die passie wil je in een film laten zien èn voelen. 

Om dit te bereiken schrijven we geen gepolijste verkoopscripts maar halen we door persoonlijke interviews met de mensen die het bedrijf vormen het echte verhaal naar boven. Zo creëren we een autenthiek beeld van de gedachte achter jouw bedrijf, wie je medewerkers zijn en wat je expertise is.

Op deze manier creëer je vertrouwen en vertel je een verhaal dat niet gericht is op ‘koop onze producten’ – het gaat meer om het opbouwen van de persoonlijkheid van je merk en het uitnodigen van klanten om dieper te kijken dan alleen je diensten.

Het team

Monique Fuchs
Producer / Interviews
Niek Pennings
Camera / D.O.P. / Editor

Onze documentaire producties zijn een samenwerking tussen Vyoupoint Films en Beeldzeggend Filmproducties. Sinds 2020 hebben wij onze krachten gebundeld waardoor we met een klein en gepassioneerd, veelzijdig team complete producties kunnen maken waarvan een paar voorbeelden hieronder te bekijken zijn.

Voorbeelden

Macadamia boerderij Welmac | Zuid-Afrika

Welmac is een Macadamia boerderij in Zuid Afrika, gerund door Nederlandse ondernemers. Deze bedrijfsdocumentaire laat zien wat de drijfveer voor hen is geweest om dit bedrijf over te nemen en hoe zij dit vanuit hun visie in harmonie met de natuur en de lokale werknemers leiden. 

60 jaar familiebedrijf JvESCH

Bij familiebedrijf JvESCH staat inmiddels de derde generatie aan het roer. In deze bedrijfsdocumentaire kijken (oud-) directieleden en medewerkers terug op de afgelopen 60 jaar. De persoonlijke verhalen maken duidelijk dat familiegevoel en emotionele betrokkenheid kenmerkend zijn voor dit bedrijf.

Kempenbaan West project Gemeente Veldhoven

Het Kempenbaan West project was ongekend groot voor de relatief kleine Gemeente Veldhoven. Met deze bedrijfsdocumentaire wilde zij naast een overzicht van de bouw ook de persoonlijke verhalen achter dit enorme project laten zien. Want achter de facade van staal en beton had het vooral ook een menselijke kant. Voor deze film hebben we ruim drie jaar lang alle fases in beeld gebracht.

Een stad. Vier gezichten. | 100 jaar Veldhoven

In deze documentaire t.g.v. het 100-jarig bestaan van de Gemeente Veldhoven maakt de kijker via bijzondere portretten en beschrijving van de verschillende tijdsbeelden een reis door een eeuw Veldhoven. De film was een aantal maanden te zien in de plaatselijke bioscoop, en ging mee in de tijdcapsule die over 100 jaar weer geopend zal worden. Op basis van de film maakten we voor Omroep Brabant een 10-delige tv-serie waarvan we hier de trailer laten zien.

Het productie proces

1. PRE-PRODUCTIe

Tijdens een eerste gesprek wordt door middel van een aantal vragen de briefing vastgesteld. Aan de hand hiervan stellen we onze aanpak voor, schrijven het script en werken we de shotlist uit. Optioneel kan een storyboard toegevoegd worden.

Verder leggen we in overleg de filmlocaties vast en de personen die zullen meewerken. We plannen de opnames en spreken in overleg de datum van oplevering af.

Dit is ook het moment waarop jullie archief beeldmateriaal kunnen gaan verzamelen, wat we later bij de edit nodig hebben.

2. ProDUCTIE

Na alle voorbereidingen is het zover: we gaan filmen. Afhankelijk van het aantal interviews en locaties neemt dit meerdere dagen in beslag, waarbij we zo efficiënt mogelijk draaien.

Voor interviews nemen we de benodigde tijd. Hierdoor hebben mensen gelegenheid om aan de camera te wennen en zich op hun gemak te voelen waardoor de verhalen persoonlijker en diepgaander worden.

De locatie opnames (sfeerbeelden) kunnen dankzij de vastgestelde shotlist vlot en volgens planning verlopen. 

3. POST-PRODUCTIE

In de 1e edit worden de beelden geselecteerd en editen we de opnames volgens het afgesproken script.  We kiezen hierbij passende, rechtenvrije achtergrondmuziek: een belangrijke sfeerbepalende factor. Indien nodig zorgen we ook voor een voice-over.

In de 2e ronde worden eventuele correcties aangebracht, zorgen we voor de kleur- en audiobewerking en voegen we eventuele graphics en/of 2D-animaties toe.

Tenslotte  voorzien we de film indien gewenst van ondertiteling in een of meerdere talen.

Meer weten over onze aanpak?

Wil je weten hoe jouw bedrijfsverhaal naar een indrukwekkende documentaire vertaald kan worden? Maak vrijblijvend een afspraak waarin we je helpen om hiervan een duidelijk beeld te schetsen. 

This website uses cookies to improve your experience. Cookie Policy

De inhoud van deze pagina is beveiligd.